четвъртък, 29 юли 2010 г.

Ники Бойков във Виена

тук публикувам първите две "съобщения" или "пощенски картички" от Ники Бойков от Виена, които той е пуснал на стената си в fb. Намирам този начин на писане за сходен на толкова обичания жанр на street photography, особено харесван напоследък и практивуван от голяма част от новите фотографи, които показват снимките си във Flickr.

И понеже Ники още нищо не е написал за катедралата Св. Стефан си позволям да сложа една снимка, с пожелание да се подсети да документира с думи и минаването си покрай нея.



виена: разходка с колело, накъдето ми видят очите, от рафаелгасе по велосипедната алея, покрай махараджата, продаващ вестници и списания, паркчето с туркини и деца, играещи на канадска, нашарената кула - завода им за отпадъци, ще ми кажат впоследствие -, метеорологичния институт, градска баня, китайска градина, дом пирошка, покрай египетското посолство и скучаещия полицай, после в оградения парк:
в подравнената трева: баща играе футбол със сина си, двама-трима бягащи, един правещ и лицеви опори на пейка, с место отделно за кучета, после на връщане: паста за 3.10 в сладкарница берлингер под надмения поглед на изтипосана виенчанка: хир есен, се чувам да казвам и шницел за 3.50 при нашарената кула. коли, които ти дават предимство, велоалеи, вятър в косите.

след синджирката на седемдесет метра над нощна виена, присветкваща в размазани светлинки (свалиха ми очилата), любовния оракул в прaтера: Heiß und stürmisch, immer zu neu Abenteuern aufgelegt. (горещ и бурен/разгорещен и страстен, готов за нови приключения.)

Николай Бойков

Няма коментари:

Публикуване на коментар